Rymdkoden

Häng med ut i rymden med Leia och björndjuren!

"Leia och björndjuren knäcker rymdkoden" är ett skolmaterial framtaget av Kodcentrum, Mattecentrum och Rymdstyrelsen. Här får eleverna följa med Leia och björndjuren på en resa ut i rymden där Mars är slutdestination. För att komma fram till målet behöver eleverna hjälpa björndjuren att lösa olika uppdrag längs vägen.

Hör vad elever som har arbetat med Rymdkoden tycker om det.

Kod + matte + rymden = Rymdkoden!

"Leia och björndjuren knäcker Rymdkoden" består av ett rymdäventyr i fem kapitel med tillhörande uppdrag där eleverna får lösa matematik- och programmeringsuppgifter och svara på frågor om rymden. Eleverna får följa med de tre björndjuren Obi, Wan och Zen.

Rymdkoden är ett ämnesöverskridande skolmaterial för årskurs 4–6 framtaget av Kodcentrum, Mattecentrum och Rymdstyrelsen. Berättelsen och alla uppdrag hittar du här på Kodboken. Du kan även skriva ut elevmaterialet med berättelsen, samt lärarhandledning, som utskriftsbara PDF-er:

Leia och björndjuren knäcker Rymdkoden – elevmaterial

Leia och björndjuren knäcker Rymdkoden – lärarhandledning

På engelska

Materialet och övningarna som ingår i Rymdkoden finns även på engelska. Det gör det möjligt för klasser i olika länder att samarbeta och ha ett utbyte med varandra.

Översikt

En översikt över uppdragen.