Lovaktiviteter

Koda med oss på höstlovet!

Skapa och programmera ett ritprogram på höstlovet. Du behöver inga förkunskaper – alla kan koda!


Med en dator och programmering kan man göra mycket som att till exempel skapa konstverk! Under våra digitala sändningar på höstlovet har vi temat digital konst. Vi skapar ett ritprogram i tre delar.


Behöver du hjälp medan du kodan så hittar du chatten nere i högra hörnet här på sidan. Där finns våra pedagoger och svarar på frågor.

Ritprogrammet del 1, 2 och 3

På måndag gör vi del 1, på tisdag del 2 och på onsdag del 3.

Information

Vi visar hur du kan programmera ditt eget ritprogram med pennor som kan måla i regnbågens alla färger. Uppgiften är uppdelad i tre delar där vi steg för steg visar hur du programmerar och bygger upp ditt ritprogram. Du ska därför helst vara med under alla tre delar, det kan vara svårt att hoppa in i del tre utan att ha följt tidigare instruktioner. Till varje del finns en video där Kodcentrums pedagoger visar hur du går tillväga för att koda. Varje video är ca 30-40 min lång.

Uppgiften riktar sig till barn 9–13 år. För att göra projektet behöver du ha en dator eller en surfplatta och ett registrerat konto i Scratch.

Under höstlovet har vi vår chattsupport öppen där du kan ställa frågor om Ritprogrammet och få stöd från Kodcentrums pedagoger och volontärer. Chatten hittar du längst ner till höger här på sidan.

Måndag 31/10, tisdag 1/11 och onsdag 2/11 är chatten öppen mellan klockan 9.45 - 11.30 och klockan 13.45 - 15.30. Du kan välja att vara med på förmiddagen eller eftermiddagen, eller både och om du vill.