Delta i våra sändningar

Vi kodar tillsammans varje tisdag & torsdag.

Varje sändning presenterar en programmeringsuppgift som ni hittar här på Kodboken eller kan följa stegvis under sändningen. Ni eller barnen behöver inte ha några förkunskaper för att vara med! 

Klicka på videon vid tiden för sändningen. Det ska finnas en play-ikon mitt i videon, om inte så uppdaterar ni bara sidan.

Ta hjälp via chatten

Sändningen är ca 30 minuter och kan med fördel visas på stor skärm i rummet. Därefter får eleverna programmera med hjälp av uppgifterna här på Kodboken, länkar hittar ni på sidorna för livehacken. 

Kodcentrums pedagoger och volontärer finns med som stöd i chatten som då visas här på Kodboken.se. Chatten är öppen i en timme efter sändningen. Den syns då på Kodbokens alla sidor i nedre högra hörnet.  

Ni hittar aktuella tider och tillfällen i vårt kalendarium på kodcentrum.se. Där kan ni även anmäla er till aktiviteten.

Bra länkar

I nedan länkar finner du såväl videotutorials som beskrivningar hur du skapar gruppkonto/lärarkonto.  

Läs mer om grupp-/lärarkonto (hur skapa och hantera) här.

Videotutorials i Scratch! Lär dig eller låt era elever utforska våra enkla videotutorials, där Greta berättar och visar steg för steg hur Scratch fungerar och används samt olika programmeringsmoment. Du hittar våra tutorials här.