Hur ni tar del av våra sändningar

Koda med oss!

Tidigare har vi kodat tillsammans varje tisdag och torsdag med chattstöd där vi presenterat en programmeringsuppgift som ni hittar här på Kodboken eller som ni kunnat följa stegvis under sändningen. Ni eller barnen behöver inte ha några förkunskaper för att vara med! 

Under sommarens lopp tar vi en paus och återkommer vecka 36.

Klicka på videon vid tiden för sändningen. Det ska finnas en play-ikon mitt i videon, om inte så uppdaterar ni bara sidan.

Ta hjälp via chatten

Till hösten förnyar vi vårt koncept genom att lägga ut våra sändningar under respektive uppgift och utökar våra chattider, så ni kan koda vilken uppgift ni vill på kodboken där sändningar inte blir låsta till chatten och till dess tema. Detta kommer möjliggöra att vi får in fler frågor oavsett vilken uppgift man sitter och kodar med som besökare!

Kodcentrums pedagoger och volontärer finns med som stöd i chatten som då visas här på Kodboken.se. Chatten är öppen mellan mån-torsdag klockan 14.30 - 16.30. Den syns då på Kodbokens alla sidor i nedre högra hörnet.  

Ni hittar aktuella tider och tillfällen i vårt kalendarium på kodcentrum.se. Där kan ni även anmäla er till chattstöd aktiviteten.

Bra länkar

I nedan länkar finner du såväl videotutorials som beskrivningar hur du skapar gruppkonto/lärarkonto.  

Läs mer om grupp-/lärarkonto (hur skapa och hantera) här.

Videotutorials i Scratch! Lär dig eller låt era elever utforska våra enkla videotutorials, där Greta berättar och visar steg för steg hur Scratch fungerar och används samt olika programmeringsmoment. Du hittar våra tutorials här.