Code Summer Camp

Koda med oss!

Skapa och programmera din egna robot med temat: RÄDDA VÄRLDEN på Code Summer Camp. Du behöver inga förkunskaper – alla kan koda!


Med en dator och programmering kan man göra mycket som att till exempel skapa ett spel! Under Code Summer camp har vi temat RÄDDA VÄRLDEN.

Gör din egna robot som ska på ett eller annat sätt hjälpa oss människor. Ska det vara att roboten städar havsbotten? En robot som fångar upp all rymdskrot runt jorden eller kan vi kanske ha en sopkorg robot som städer rent i staden?

I detta uppdrag får du koda enligt vår "Städrobot" kodning men göra en egen personlig robot som håller sig till temat. Passa på att prata med varandra i rummet vad för robot just DU skulle vilja göra och be om hjälp när du behöver det från din coach.  

Information

Rädda världen är en Scratch-uppgift som är utformad för att hjälpa barn mellan 9-12 år att lära sig programmering samtidigt som de lär sig om hållbarhet och miljömedvetenhet. Uppgiften går ut på att skapa en robot som kan samla in skräp som hamnat på havets botten, i öknen eller på annan valfri plats, samtidigt som den skyddar djur och växter som finns där.

Deltagarna kommer att använda sig av Scratch-programmering för att skapa sin robot och lära sig om olika programmeringskoncept som loopar, variabler och operatorer. De kommer också att lära sig om olika hållbara metoder för att bibehålla naturen i naturligt skick.

För att slutföra uppdraget måste deltagarna skapa en Scratch-projekt där de programmerar sin robot för att skydda djur och växter i det utvalda ekosystemet och samla in skräp som har hamnat där. Det är en spännande och utmanande uppgift som hjälper barnen att utveckla sin programmeringsförmåga samtidigt som de lär sig om hållbarhet och miljömedvetenhet.